GEZLEVİ

Tanıyalım

Röportaj

KORUALAN(GEZLEVİ)

Özellikle Öğretmen atamalarında tercihler yapılırken, Kasabamız hakkında ön fikir edinilmesi bakamından,kasabamızın kısaca tanıtılması gerektiğini düşünüyoruz.Bu sebeple KISACA KORUALAN diyoruz.

NÜFUS

2011 Sayımına göre 2.227 dir. Kasabamızda Kiraz üretimi nedeni ile dışarıya göç durmuştur.

SOSYAL DURUMU

Kasabamızda İlköğretim Okulu ve Lise bulunmaktadır. Bir adet Büyük Futbol Sahası,bir adet küçük futbol sahası bulunmaktadır.Lisenin önünde voleybol sahası mevcuttur.Her gün mutlaka bir spor aktivitesi(Futbol-Voleybol Maçı) yapılmaktadır.
l Adet Sağlık Ocağı ve Sağlık Ocağına ait 4 adet lojman bulunmaktadır. Salı ve Perşembe günleri Doktor Sağlık Ocağında görev yapmaktadır.
                Kasabamızda okur yazar oranı % 100’dür.Kasabamızdaki İlköğretim ve Lisede 400 Civarında Öğrencimiz bulunmaktadır.Üniversite de Yaklaşık 40 adet Öğrencimiz okumaktadır.
                Belediyemize ait 8 adet lojman bulunmaktadır.Lojmanlar genellikle Öğretmenler tarafından kullanılmaktadır.
Kasabamızda Öğretmenler için konut sorunu bulunmamaktadır.Genelde Kasabama merkezine ve okulu yakın yerlerde konutlar bulunmaktadır.

EKONOMİ

Kasabamızın Ekonomisi Kiraz Üretimine ve Arıcılığa dayanmaktadır. Korualan Napolyon Kirazı Dünya ca tanınmaktadır.Bu sebeple Üretilen kirazların tamamı ihraç edilmektedir.Yaz aylarında turizm geliri önemli katkı sağlamaktadır.Arıcılık son yıllarda tekrar gelişmeye başladı.Üretilen Balların büyük bir kısmı  ortalama kğ fiyatı 30-35 liradan satılmaktadır.

ULAŞIM

Kasabamız Konya ya 140 km,Hadim e 17 km metredir.
              Hem Konya ya hem de Hadim e Belediyemizce günlük araç kaldırılmaktadır.Vatandaşımız bu araçlarla il ve ilçe merkezlerine ulaşmaktadır. Hadim e günlük 2,Konya ya 1 sefer düzenlenmektedir.Cuma günleri Bozkıra otobüs kalkmaktadır.Özel araçla Konya dan Korualana nsaıl ulaşılır.Kısaca anlatalım.Konya-Çumra-Bozkır hattı takip edilir.Bozkıra 10 km kala Korualan-Tepelce-Dedemli güzergahına dönülür.Bu güzergah direk olarak takip edildiği takdirde Korualana ulaşılır.

ALT YAPI

İçme Suyu ve Kanalizasyon alt yapısı mevcuttur.Bu konular da her hangi bir sorun yaşanmamaktadır.

COĞRAFİ YAPISI

Kasabamız Toros Dağlarının eteklerinde bulunmaktadır.Yerleşim yerinin etrafı dağlar ile çevrilidir.Kavaklı,Kayaönü,Çoban kayası,Çandır Ormanı hemen kasaba merkezinden başlamaktadır.Deniz den yüksekliği Kasabanın merkezi 1400 yüksek kesimleri ise 1800 metreye kadar çıkmaktadır.Gökse Nehri Kasabamızdan doğmaktadır.

Her şeyden önce Korualan(Gezlevi)Halk Şairi Aşık ÖMER'in memleketidir.

06.04.2011
                                                                                          Mevlüt YILMAZ